Przyprawy do wędlin

Przyprawy do wędlin

Produkcja wędlin jest tak daleko rozwinięta, że istnieją specjały, które często można dostać w ściśle określonych regionach. Każdy masarz opiera się na oryginalnych przepisach, które pochodzą jeszcze z dziada pradziada. W trakcie produkcji wyrobów wędliniarskich stosuje się odpowiednie osłonki, a także dodatki masarskie, które pozwalają wydłużyć jej okres przydatności do spożycia. Wytwórcy mieszanek przypraw zazwyczaj szczycą się tym, że ich produkty skomponowane zostały przez profesjonalistów, którzy poznawali światowe smaki podczas zagranicznych podróży do „źródeł”. Należy zatem sięgać po dodatki masarskie, które bazują na doskonałych przyprawach. Dzięki temu zagwarantujemy naszym wyrobom najwyższą jakość.

Jak uzyskać soczyste wędliny? – Odpowiedź jest jedna – dodatki masarskie

Do podstawowych składników każdej wędliny są przyprawy. To one nadają jej niepowtarzalny aromat, a także wygląd. Dlatego, powinno się wybierać wyłącznie dodatki masarskie dobrej jakości. Najlepiej gdy są w ziarnach, w postaci korzeni, czy liści oraz możliwie jak najświeższe. Są jednak takie pory roku, kiedy nie możemy znaleźć świeżych ziół. Możemy wtedy skorzystać z już przygotowanych mieszanki przypraw. Bogaty asortyment pozwoli idealnie dopasować je do każdego gatunku mięs. Dodatki masarskie mogą być stosowane przy produkcji, jak i do przyprawiania. Istnieją mieszanki przypraw do kiełbas i typowo przyprawowo-dekoracyjne. Powoduje to, że mięso zyskuje aromat oraz soczystość.