sprawdź tradycyjną piekarnię na www.piekarniapochopien.com
Pieczywo jest jednym z najistotniejszych składników ludzkiej diety. Jemy go naprawdę dużo, więc dobrze, kiedy okaże się on najlepszego gatunku. Nic więc zaskakującego, że produkowane w fabrykach chleby tracą ostatnio popularność – są niezbyt smaczne, zaś po kilku dobach stają się niezdatne do spożycia. Na naszych stołach ostatnio naprawdę często spotkać można produkty wypiekane klasycznymi sposobami oraz niezawierające chemicznych dodatków poprawiających ich właściwości. Dlaczego dobrze je kupować? W jaki sposób one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co kupimy w tradycyjnej piekarni?
Jak nietrudno stwierdzić, tradycyjna piekarnia w Krakowie i innych dużych miejscowościach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zazwyczaj bywają pieczone na zakwasie, jednak łatwo kupić poza tym pieczywo na drożdżach. Poza tym klienci tradycyjnych piekarni często kupują pieczywo, które w ostatnich latach zniknęło ze sklepów – między innymi precle. Rzemieślnicze wypieki zawierają nierzadko też rozmaite nasiona oraz rodzynki.
Wypieki z tradycyjnej piekarni – plusy
Powodem dobrej renomy rzemieślniczego chleba okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem wypada dużo lepiej niż pieczywo z fabryki. Atutem takiego pieczywa jest także charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród setek gatunków najróżniejsi klienci kupią wyroby dostosowane do swoich potrzeb. Nie można zapomnieć też o tym, iż wypieki, które proponuje rzemieślnicza piekarnia są o wiele zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla naszego zdrowia syntetycznych domieszek.
Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]