Pieczywo jest podstawą diety człowieka w naszej tradycji. Jest produkowane z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego albo drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających smak wypieków, takich jak sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto spożywać pieczywo?
Pieczywo jest pożywieniem niezwykle bogatym w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do właściwego działania ludzkiego organizmu. W jego skład wchodzą głównie węglowodany, białka i aminokwasy. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych zakładach piekarskich. Jedynie wtedy ma się gwarancję, iż spożywane produkty długo zachowają świeżość.
Z niesamowitej dbałości o klienta i znakomitych wypieków słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się ogromnym zaufaniem kupujących. Sprzedawany w nich chleb robiony jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją wysokiej jakości użytych składników i wyśmienitego smaku.
Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]